Nu au trecut nici 24 de ore de când Viorel Hrebenciuc şi-a anunţat demisia din Camera Deputaţilor, al cărei vicepreşedinte era. Fostul deputat PSD a fost reţinut marţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri şi urmează să fie adus la instanţa supremă pentrru judecarea propunerii de arestare preventivă. 

UPDATE Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis miercuri dimineață arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor.

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii de la DNA Braşov, unde s-a prezentat în jurul orei 10,00. „Eminenţa cenuşie” a PSD fusese citat să se prezinte marţi dimineaţă la DNA Braşov după ce luni Camera Deputaţilor a luat act de demisia deputatului. Camera Deputaţilor a trimis la Ministerul Justiţiei un document prin care a informat că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat şi că nu se mai impune avizul Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea acestuia. Actul a fost trimis Parchetului instanţei supreme, iar de aici a ajuns la DNA, care solicitase avizul de la Parlament în cazul lui Hrebenciuc.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Hrebenciuc a fost întrebat dacă este pregătit pentru ce e mai rău şi a răspuns afirmativ, menţionând însă că nu îi este frică pentru că ştie ce a făcut: „Da, da sunt pregătit. Peste două-trei luni de zile o să râdeţi de dosar. Un singur lucru vreau să vă zic: de ani de zile frica domină în România. Toate acţiunile noastre sunt paralizate de frică, nimeni nu semnează o hârtie, nimeni nu are o iniţiativă, toată lumea are o spaimă celebră devenită de acum. Eu am demonstrat prin gestul meu că nu-mi este frică pentru că ştiu ce am făcut. Nu am niciun motiv să nu mă prezint cu inima deschisă în faţa procurorilor de la DNA”. Viorel Hrebenciuc a mai spus că „DNA nu este sperietoare pentru cei care nu au greşit prea mult”. Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Hrebenciuc a răspuns: „Bineînţeles”. În altă ordine de idei, întrebat dacă se simte trădat de PSD, Hrebenciuc a răspuns: „Sunt coincidenţe care s-au întâmplat, dar în niciun caz nu m-a trădat partidul şi nici eu nu l-am trădat niciodată”. 

Articolul precedentCocoș, „Pinalti”,”Niro” și Sandu, reținuți pentru 30 de zile.
Articolul următorNicuşor Constantinescu reţinut în Turcia. Era la Istanbul.