bani

Un inginer silvic din județul Neamț este acuzat de luare de mită și a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, în urma unui flagrant.

Cercetările în dosarul instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au demarat în august, când inginerul silvic a și fost arestat preventiv.

Și, din ce detaliază Direcția Generală Anticorupție, totul s-a întâmplat după ce „inculpatul, în calitate de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Târgu Neamț, a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 1.000 de lei cu titlu de folos necuvenit, pentru a calcula volumul de masă lemnoasă la o valoare mai mică de 10 mc, material care a fost transportat în mod ilicit cu un ansamblu rutier, în vederea evitării confiscării mijlocului de transport”.

Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au organizat flagrantul pe 3 august, iar la scurt timp inginerul silvic a fost arestat preventiv, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, măsura fiind menținută și la Curtea de Apel Bacău.

„Ultima oară, măsura a fost discutată săptămâna aceasta, când Tribunalul Neamț a respinscererea formulată de inculpat personal şi prin avocaţi aleşi, de înlocuire a arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”, constatând în schimb „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului preventiv, dispusă faţă de inculpatul B G S, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Menţine măsura preventivă a arestării preventive faţă de inculpatul B G S”.

Articolul precedentMinistrul Dezvoltării anunță crearea unor noi structuri și a unor noi posturi în administrație
Articolul următorCorina Crețu, optimistă: „Nu există pericolul suspendării fondurilor europene, aşa cum se vehiculează”