Cal
Cal. suirsa foto: Virgion Radio Romania

Maltratarea animalelor se poate pedepsi cu ani grei de închisoare. Acesta este cazul unui bărbat din localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, care a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, potrivit g4media.ro.

Val de acuzații la adresa bărbatului

Mai precis, Nicu Stan este acuzat de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, „ultraj contra bunelor moravuri” „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea sub influenţa alcoolului”. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, este cercetat în mai multe dosare penale, fiind ridicat marți seară de către oamenii legii de la domiciliu și transportat sub escortă la Penitenciarul Botoșani, în baza unui mandat emis de judecători.

Imaginile cu animalul maltratat, postate pe rețelele de socializare

Pe rețelele de socializare au fost postate, acum doi ani, imagini din care se putea vedea cum un bărbat lovește cu brutalitate un cal, cu biciul, deoarece animalul nu mai putea trage la căruță. Persoana care a făcut filmarea a fost alergată de agresori, fiind mai precis vorba despre un copil, care a fugit acasă și a cerut ajutorul părinților cărora le-a povestit incidentul.

Cazul a devenit public, fiind sesizată Poliția, un echipaj de oameni ai legii deplasându-se la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani, din Dumbrăveni, care este de etnie rromă.  Oamenii legii au găsit calul care avea urmele loviturilor cu biciul, fiind găsiți de asemenea și alți șase cai de proveniență necunoscută. Animalele au fost ridicate, fiind transportate și tratate datorită implicării Asociației „Casa lui Patrocle”.

Nicu Stan va sta după gratii deoarece pedeapsa pentru maltratarea calului s-a suprapus cu pedepse pentru infracțiuni la regimul rutier, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat

 Cum se împărțea șpaga pentru obținerea permiselor auto în județul Suceava

Articolul precedent28 iulie: Izbucnirea Primului Război Mondial
Articolul următorAsociație pentru protecția animalelor: ”Este doar apă. Este pentru câinii străzii. Nu mai aruncați și nu mai răsturnați gălețile”