Este departe de a se așterne liniștea între taberele în care sunt împărțiți în acest moment liberalii, în funcție de susținerea pe care și-au arătat-o față de candidații la șefia PNL.

După ce premierul Florin Cîțu a pasat mingea în terenul fostului președinte al PNL București atunci când a fost întrebat despre divergenţele dintre aleşii locali ai Sectorului 1 și soluțiile care există, Violeta Alexandru a reacționat pe Facebook.

Aseară, premierul a arătat că neînțelegerile trebuiau aplanate la nivel politic, ca „o responsabilitate a fostului preşedinte al PNL Bucureşti” și, în același timp, Cîțu a plusat, sugerând că poate e momentul să intervină chiar Ciprian Ciucu, preşedintele actual.

Poate să intervină să vadă ce se întâmplă, pentru că e o coaliţie politică, până la urmă. Nu este rolul meu, ca premier, să mă duc să văd ce se întâmplă cu coaliţia politică. Până la urmă, acolo erau reprezentanţi care ar fi trebuit să intervină”, a spus Cîțu.

Până să intervină Ciucu și să salveze situația, Violeta Alexandru lasă să se înțeleagă că, de un an, premierul aproape nu a avut somn știind-o președinte al PNL București și că „aștepta la cotitură”.

După problemele guvernării, ne-am mutat la problemele Bucureștiului?
Eu înțeleg că Florin Cîțu nu s-a împăcat niciodată cu ideea că, acum un an, am fost aleasă Președintele PNL București. A fost absent în loc să ajute. Părea că aștepta la cotitură. Nu este o abordare constructivă, de echipă pentru binele PNL București. Are acum posibilitatea să conducă după cum crede că e mai bine. Cu respect, aș recomanda, pentru autoritatea noului Președinte de la București. Am încredere.

În ceea ce mă privește, am avut încredere (și am în continuare) în Președinții organizațiilor de sectoare ale PNL și în echipele consilierilor. Nu le-am subminat autoritatea. Cei care au lucrat cu mine știu că îmi respect colegii, nu îi denigrez, îi ajut cu ce pot, indiferent de simpatii. Ține de experiența conducerii unei organizații, experiență pe care eu o am. Când echipele de la sectoare au considerat că este nevoie să intervin, am făcut-o, coordonându-mă cu ei și preocupându-mă să asigur un echilibru în coaliția dreptei unite pentru a nu degenera lucrurile în loc să obținem rezultate pentru bucureșteni.

La București, îl susțin pe Nicușor Dan. Am spus-o din nou, în modul meu asumat, sâmbătă. Dincolo de orice interes politic, susțin un om la greu, pentru binele Bucureștiului. Știu ce a preluat după PSD. Liberalii sunt oameni corecți. Îmi susțin toți colegii și partenerii cu care plec la drum din momentul în care decidem să construim un proiect împreună. A pleca la câteva luni de lângă un coechipier, a nu fi corect cu el e doar un calcul politic mic cu efecte mari asupra Bucureștiului. Pe mine mă interesează să pun interesele oamenilor pe primul loc iar, în acest caz, Bucureștiul chiar are nevoie ca toată lumea să pună umărul la treabă. Am fost lângă Nicușor Dan când lupta să primească sprijin de la guvern la momentul adoptării bugetului. Ar fi fost bine să îl primească. Un moment complicat.

Strategia aceasta – când e complicat, nu e treaba mea și când îmi folosește politic, devine treaba mea – denotă lipsă de profesionalism, o continuă nefericire care nu te ajută să construiești sau să unești ci dimpotrivă.
Nu îmi plac atacurile între colegi. Am fost ținta principală în ultima perioadă. Punctele mele de vedere vor fi întotdeauna exprimate pentru a clarifica lucrurile. Nu folosește nimănui crearea de conflicte acolo unde nu sunt. Nu ar fi mai bine să ne respectăm și să muncim? Asta le-am promis bucureștenilor.
Am toată încrederea că se înțelege
”, explică Violeta Alexandru.

Articolul precedentGuvernul rămâne „calm”. Reacționează după două săptămâni de la dezastrul provocat de inundații
Articolul următorViaduct, pe traseul viitoarei şosele de centură a orașului Azuga