Tot mai multe viitoare mămici din București cer sprijinul Primăriei Capitalei pentru a duce sarcinile la sfârșit în siguranță, cu ajutorul programului „Voucher Materna”. Numai în lunile iunie și iulie au fost depuse aproape 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare, însă în cei doi ani de când programul a fost lansat la inițiativa primarului Gabriela Firea, zeci de femei au primit voucherul în valoare de 2.000 de lei de persoană. Cu acești bani acordați de Primăria Capitalei, mămicile din București își pot achita analizele și tratamentele necesare în sarcină care însă nu sunt decontate în mod obișnuit. Voucher Materna poate fi accesat de orice mămică care locuiește în București, mai multe informații putând fi obținute la numerele 021.314.23.15 și 021.314.23.16 sau prin mail la voucher.materna@dgas.ro.

Consider că este un program esențial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, își pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esențiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preț. Este un program care s-a bucurat de un succes enorm: până în prezent, aproape 40.000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro!

Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2.500 de dosare în fiecare lună de vară. Acest fapt ne demonstrează încă o dată că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsă de bani, nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele necesare.

• În prezent sunt circa 5.000 de dosare în analiză și procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare.

• Reamintim ca voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a luna de sarcină.

În câteva zile se vor plăti dosarele din iunie și imediat după evaluarea dosarelor din iulie vor intra la plata și acestea.

• Voucherul Materna se acordă de către Primăria Capitalei prin DGASMB, începând cu luna iunie 2018, în baza H.C.G.M.B nr. 120/2018, modificată și completată prin HCGMB nr. 260/2018 și HCGMB nr. 824/2018, privind stabilirea unor condiții de acordare a unui sprijin financiar femeilor gravide din București pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale”, explică primarul general al Capitalei.

Articolul precedentCea mai veche rivalitate din politica românească, departe de epilog. Vanghelie e tot mai aproape de o revenire în PSD
Articolul următorPrimarul Tudorache speră ca cei mici să se poată bucura de locurile de joacă. Au început lucrările la ultimul lot