Sursa: Poliția Română

145 de mandate de percheziție domiciliară puse în aplicare astăzi de polițiștii din cadrul structurilor arme, explozivi si substanțe periculoase, investigații criminale, specialiști criminaliști și din cadrul structurii de acțiuni speciale, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, într-un dosar legat de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Este vorba despre o cauză documentată încă de la începutul anului de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, vizate fiind două societăți din Polonia, care vindeau fără drept arme în România. Armele, deși neletale, au la rândul lor un regim juridic special.

Potrivit Poliției Române, anterior acțiunii de astăzi au fost efectuate alte 24 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate 34 de arme neletale deținute ilegal, supuse autorizării și provenite din contrabandă.

Acțiunile fac parte dintr-un ansamblu de măsuri dispuse la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, cu scopul prevenirii producerii unor evenimente negative la regimul armelor și cel al creșterii gradului de siguranță al cetățeanului”, transmit polițiștii.

Sursa: Politia Română

Cât despre activitățile de astăzi, Poliția Română arată că cele două societăți comerciale vizate – rezidente juridic și fiscal în Polonia -comercializau fără drept cetățenilor români, prin intermediul unei platforme autohtone, arme neletale din categoria celor supuse autorizării, mai exact arme cu aer comprimat destinate tirului sportiv.

Activitatea vizează scoaterea din circuitul ilegal a armelor introduse fără drept pe teritoriul României, sub îndrumarea procurorilor de caz din cadrul unităților teritoriale de parchet”, mai detaliază Poliția Română.

Articolul precedentPrimarul Piedone, promisiune: „O luăm de la capăt, reîncepem ceea ce am oprit fără voia noastră!”
Articolul următorSindicaliștii Sanitas anunță că premierul Ciolacu a promis creșteri de venit de la 1 august