Sursa: Facebook

Direcția Națională Anticorupție a continuat ancheta în cazul angajărilor pe bani la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, astfel că la acest moment nu mai puțin de 16 persoane, în frunte cu managerul general interimar al instituției, sunt inculpate.

Totul are legătură cu un concurs pentru ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată la SAJ Neamț, care s-a desfășurat în luna mai anul acesta.

Ancheta a fost făcută publică în urmă cu o lună, când procurorii anticorupție dezvăluiau că managerul general interimar al SAJ Neamț, Dan Dorin Morenciu, este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, în timp ce asistentele șefe Elena Preda și Maria Luminița Rozoschi erau cercetate pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Cei trei au fost reținuți la acea dată, pentru 24 de ore, fiind arestați în instanță pentru 30 de zile – până la data de 18.06.2022 inclusiv. Ulterior, pe 27 mai, DNA anunța că a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a altor persoane, care fuseseră angajate pe o perioadă determinată în cadrul SAJ Neamț – Substația Târgu Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită. Ulterior, în instanță, aceștia au fost arestați la domiciliu, iar ieri au fost plasați sub control judiciar.

Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău arată că ancheta are în total în prim plan 15 persoane și pe managerul interimar al SAJ Neamț, toți acuzați de infracțiuni de corupție:

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată,

ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistent-șef în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

ANDRONACHE GLADIOR, ambulanțier în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

DOARBEȘ IONUȚ, angajat în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită,

RASCARACHE IOANA-CĂTĂLINA, IACOB ANA-MARIA, AFLOAREI PETRONELA LARISA, ALEXA DANIELA, CIUBOTARU ALEXANDRA-ANDREEA, MATEI NECULAI VICTOR, persoană fizică (soția unuia dintre candidați), VRÎNCEANU MIHAI SEBASTIAN, FARAON IONEL, NEACȘU PETRU, JIGĂU CIPRIAN CONSTANTIN și ROȘU MARIUS, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecților Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior și Doarbeș Ionuț, ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată.

Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecții Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț”.


Articolul precedentGabriela Firea, noi acuzații la adresa edilului general al Capitalei: Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan a blocat toate șantierele de lucrări
Articolul următorAsociația CFA România: În 2040, populaţia României de peste 65 ani o va depăşi pe cea sub 24 ani