Daniela Camelia Romcescu (actualul primar din Slătioara) alături de fostul primar (soțul „incompatibil”)

După cazul haluciant al primarului din Șotrile, Bogdan Davidescu, reales pentru a doua oară deși este condamnat cu suspendare pentru pornografie infantilă, alte două situații inedite au fost la Slătioara (Vâlcea), respectiv Deveselu (Olt), cu o primărie rămasă în familie, dar și o luptă între fiului și vărul fostului primar, decedat în campania alectorală, din septembrie.

Candidatul PSD la primăria comunei Slătioara din județul Vâlcea, Daniela Camelia Romcescu, a câștigat alegerile parțiale de duminică, cu 52,76% dintre voturile exprimate.

Ea este soția fostului primar al locălității, care a deținut această funcție începând cu anul 2008 și care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Conform ANI, Sorin Romcescu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de primar şi funcţia de administrator în cadrul S.C Sorana S.R.L (în perioada 20 iunie 2012 – 07 martie 2016), respectiv, calitatea de Persoana Fizică Autorizată în cadrul „Romcescu Cristian Persoană Fizică Autorizată” (în perioada 20 iunie 2012 – 08 martie 2016). Pentru că nu a mai putut candida, fostul primar şi-a susţinut soţia pentru funcţia administrativă. „Am fost primarul localităţii noastre din anul 2008 şi numai împreună cu dumneavoastră, Slatioara a intrat într-un amplu proces de dezvoltare prin atragerea de fonduri europene, guvernamentale, cofinanţări de la CJ şi buget local. Acest lucru nu puteam să-l realizez fără Consiliul Local şi echipa din primărie, privind întocmirea documentaţiilor proiectelor, finanţarea lor şi ducerea lor la îndeplinire. (…) Oferta PSD pentru perioada următoare este una de continuare a proiectelor aflate în derulare şi a proiectelor depuse pentru finanţare şi identificarea altor proiecte în funcţie de ghidurile de finanţare. Acest lucru sunt convins că va fi dus la îndeplinire de către Daniela Camelia Romcescu, candidatul nostru la funcţia de primar, datorită experienţei pe care o are în administraţie, împreună cu viceprimarul localităţii, Consiliul Local (8 PSD), Consiliul Judeţean, Guvernul României şi echipa din primărie”, a scris fostul primar pe Facebook în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parţiale.

Tatăl de la PSD, fiul a mers cu liberalii

La Deveselu (Olt), Nicolae Dobre (PSD), vărul fostului primar (Ion Aliman, decedat în timpul campaniei electorale din septembrie 2020) a candidat și câștigat un mandat de primar, cu 49,73% din voturi, cu 12,10 procente mai mult decât cel clasat pe locul secund, Iulian Aliman (PNL), care este fiul fostului primar.

Reamintim faptul că deși era decedat, pentru că buletinele de vot erau deja tipărite, alegerile s-au ținut așa, iar Aliman a câștigat cu majoritate de voturi. „A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului (n.r. Aliman candida din partea PSD) de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat”, a explicat Nicolae Dobre, la acel moment, când era viceprimarul comunei Deveselu.

Bogdan Davidescu a câștigat, din nou, alegerile la Șotrile

Articolul precedentRockerul Cîțu le urează liceenilor succes la bac, citând din AC/DC
Articolul următorAdolescentă urmărită de urs în parcul central din Sinaia