Dacian Cioloș, acces de sinceritate: „Lucrurile funcționează greu în coaliție”

„Cei care observă că nu s-a făcut reformă au dreptate”

Foto: preluare Aleph News

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a vorbit, în cursul serii trecute, despre problemele din interiorul coaliției de guvernare. Potrivit fostului premier tehnocrat, alegerile interne care vor avea loc atât în PNL, cât și în USR PLUS, nu ajută coaliția să evolueze, ba chiar încetinesc bunul mers la reformelor, cele care, spune Cioloș, nu prea ar fi înregistrat vreo evoluție în ultima perioadă.

Dacian Cioloș: „Cei care observă că nu s-a făcut reformă au dreptate”

Lucrurile funcționează greu în coaliție iar alegerile interne din partide nu ajută, este de părere Dacian Cioloș. „Și pentru că probabil unii sau alții nu vor să deranjeze cu anumite schimbări la care n-ai ne-am angajat în programul de guvernare și care tot vor trebui făcute, și atunci deciziile respective sunt amânate. Și de asta vă spuneam că – sper eu – cel puțin ca după ce trec aceste alegeri interne, și de o parte, și de cealaltă, să intrăm pe un alt făgaș, pentru că altfel eu sunt foarte conștient că riscăm să o plătim foarte scump această ezitare și aceste amânări. Am discutat cu premierul Cîțu această problemă. Trebuie să ne asigurăm că tot aparatul coaliției funcționează”, a mai spus Dacian Cioloș, invitat la emisiunea „OFF/ON THE RECORD”, de la Aleph News.

Citește și: PSD a câștigat și alegerile parțiale VS Victorie a Partidului Național Liberal în alegerile parțiale de astăzi

Cât despre alegerile interne din USR PLUS, Dacian Cioloș a reiterat că, într-adevăr, i-ar fi propus lui Dan Barba ca una din variante să fie lipsa candidaturii ambilor copreședinți, însă Barna ar fi refuzat oferta. „(…) Nu pentru că îmi este teamă de candidatură, nu îmi este teamă, voi candida unde cred că pot să-mi aduc contribuția la buna funcționare a partidului, însă vrem sau nu Dan Barna este legat de imaginea USR, eu sunt legat de imaginea USR Plus. Există riscul acesta al percepției că oricare dintre noi ar câștiga ar favoriza o anumită parte din partid în detrimentul celeilalte. Asta nu spun că se va întâmpla asta , dar poate să existe percepția asta și asta poate îngreună procesul de fuziune de factor una e fuziunea decisă la congres alta e fuziunea consfințită de tribunal și cu totul altceva e ce se întâmplă în partid, în teren, în filiale”, a mai spus acesta, în cadrul aceleiași emisiuni politice.

Articolul precedentPSD a câștigat și alegerile parțiale VS Victorie a Partidului Național Liberal în alegerile parțiale de astăzi
Articolul următorVișini plantați în gropile de pe un drum județean din Argeș
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.