Sursa: Captură video

Un tânăr șofer din județul Botoșani a fost prins în flagrant pe când încerca să mituiască polițiștii pentru a nu-i reține permisul de conducere.

S-a întâmplat ieri, după ce ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Poliția municipiului Botoșani – Biroul Rutier.

Potrivit sesizării, oamenii legii opriseră pentru control în municipiului Botoșani un șofer în vârstă de 27 de ani din comuna Frumușica, județul Botoșani, dat fiind că mașina condusă de acesta prezenta modificări la sistemul de iluminare. Însă situația avea să ia și o altă turnură.

Astfel, din ce detaliază DGA, agenții de poliție ai IPJ Botoșani au descoperit că șoferul în cauză era și băut, testarea cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De aici, polițiștii i-au adus la cunoștință tânărului șofer că va fi sancționat și se va dispune reținerea permisului de conducere, iar bărbatul le-a oferit bani pentru a trece cu vederea incidentul.

Concret, „aceasta s-a prezentat la autospeciala de poliție și a înmânat agenților de poliție suma de 1.650 de lei cu titlu de mită, disimulată între documentele autoturismului, pentru a nu se dispune măsurile legale pentru abaterile constatate”.

Ce nu știa șoferul a fost că agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto, iar mai departe, „ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”.

Articolul precedentO cădere de tensiune a dus la sistarea apei potabile în mai multe zone din Constanța
Articolul următorCiolacu ar putea merge pe varianta susținerii unui candidat comun cu PNL pentru alegerile prezidențiale