Spor de antenă pentru angajații Senatului. 695 de angajați primesc 15% din salariul de bază

Cu toate că nu se declară cel mai mare „fan” al sporurilor, Anca Dragu, președintele Senatului, spunea la începutul anului curent că, cel puțin momentan, sporurile sunt acordate în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Foto: Iulia KELT

695 de angajați din cadrul Senatului primesc, în acest moment, spor de antenă, adică 15 % din salariul de bază. Motivul unui astfel de spor ar fi faptul că respectivii angajați ar fi expuși la câmpuri electromagnetice, produse de echipamentele respective. Câmpurile ar avea valori mult mai mari decât cele normale, informează Hotnews.ro.

Spor de antenă, să ajungă la toată lumea

Marea Britanie intră pe lista galbenă

Respectivul spor de antenă este acordat deoarece, la un moment dat, ar fi fost realizate măsurători care să calculeze valorile câmpurilor magnetice. Măsurătorile au fost realizare de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț, mai scrie sursa citată anterior.

Ce spune Anca Dragu, președintele Senatului?

În luna februarie, președintele Senatului, Anca Dragu, declara că toți cei 695 de angajați ai Senatului primesc spor de antenă. Mai mult, aceasta a mai spus că nu este, în totalitate, de acord cu aceste sporuri, însă că nu are cum să modifice o lege în vigoare, dând asigurări că în viitor va analiza situația și va găsi o soluție, tot legală.

Potrivit Hotnews.ro, care a cerut Senatului un drept la replică actualizat, „sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare se acordă conform prevederilor Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 917 din 20 decembrie 2017 (..), pe baza expertizei emisă de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț.”

Articolul precedentMarea Britanie intră pe lista galbenă
Articolul următorPrimarul PSD din Limanu înmoaie tonul: „Nu am spus că are interzis”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.