Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru CSM, actualmente avocat, cel care a reprezentat două inculpate din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, explică unde a fost greșeala în apărarea liderului PSD. Neacșu a scris aseară pe Facebook că Liviu Dragnea avea posibilitatea să solicite schimbarea încadrării juridice, ceea ce l-ar fi scăpat de pedeapsă. Neacșu le-a reprezentat pe fosta soție a lui Dragnea – Bombonica Prodana, dar și pe Olguța Șefu, fostul director adjunct al DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea avea o soluție aproape sigură prin care scăpa de executare. Fapta reținută în sarcina dumnealui este definiția prin excelență a traficului de influență politică, adică acea faptă prin care, prin folosirea funcției de conducere dintr-un partid, se creează un avantaj patrimonial (salarii nemeritate) unor terțe persoane. I s-a prezentat această variantă. Din păcate, schimbarea încadrării juridice în această faptă, care ar fi fost prescrisă și astfel ar fi scapat, nu a fost acceptată, chiar de dumnealui, ca variantă de apărare.

E singurul meu motiv de nemulțumire în ce privește strategiile de apărare în acest dosar, în care Bombonica Prodana a fost achitată curat și va primi banii înapoi pe care deja i-a achitat drept prejudiciu, iar Olguța Șefu a primit 1 an cu suspendare, de la cei 3 inițiali, fiind achitată pentru abuz în serviciu (ele fiind clientele mele). În rest, din acest dosar rămân cu lămurirea la CCR a definiției abuzului în serviciu, a constatării nelegalității completelor de 5 judecători și poate, vom vedea, și a nelegalității completelor nespecializate. Dosar greu, dar frumos și motivant”, scrie avocatul pe Facebook.

Articolul precedentUn angajat dintr-o primărie – candidat la alegeri, găsit incompatibil
Articolul următorSe ascut spiritele în PSD după încarcerarea lui Dragnea. Cine se bate pe ciolan