Social democrații urmează să ia cât de curând o decizie privind linia pe care o va lua partidul după ce și-au pierdut liderul. Ieri, social democrații s-au întâlnit de urgență pentru a stabili cine preia conducerea partidului, iar primele imagini au vrut să pară cele ale unui PSD unit, strâns în jurul Vioricăi Dăncilă, desemnată interimar. Azi însă, câțiva social democrați au atras atenția că au pierdut încrederea electoratului și că ar trebui să se retragă de la guvernare.

În această seară, liderii PSD se întâlnesc în CEx pentru a stabili de comun acord ce e de făcut. Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor din Parlament că trebuie să își recunoască greșelile: „Să ascultăm când ni se spune că am greșit”, a spus prim ministrul.

Tot astăzi, Gabriela Firea a avansat ideea ca social democrații plecați în ultimele luni la Pro România ar trebui să se întoarcă în PSD pentru a face partidul mai puternic. În replică, Victor Ponta a respins că ar putea vreodată să cadă la înțelegere cu partidul care l-a propulsat în viața politică. „Am avut propuneri la care am răspuns că nu. Pentru ce să facem alianță? Alianțe politice cu alte partide nu se pune problema în acest moment. Mesajul oamenilor a fost „terminați cu mizeriile, tot ceea ce faceți, faceți transparent”. Cei care au votat Pro România nu au votat ca după 48 de ore să ne găsească în PSD”, a spus liderul Pro România. Acesta a precizat că ușa Pro România este deschisă și altor social democrați, însă cu siguranță nu îi va primi în partid pe politicieni precum Codrin Ștefănescu sau Cătălin Rădulescu.

Încă din seara alegerilor și a rezultatelor parțiale, Marian Oprișan a avut o reacție furtunoasă și a solicitat demisia lui Liviu Dragnea. În continuare, liderul PSD Vrancea îl consideră principalul vinovat pentru scorul mic, însă în prezent este un pic mai temperat în ceea ce privește un posibil înlocuitor pentru Dragnea. Însă Oprișan, care este și vicepreședinte al PSD, susține în continuare că Dragnea este vinovat pentru tot, inclusiv pentru pierderea suferită chiar în Vrancea, unde PNL a obținut un scor mai bun. A promis însă o nouă față a partidului. „Am pierdut PS Dragnea. De astăzi avem alt PSD, preocupat de problemele reale ale românilor și să le facem românilor o viață mai bună”, a spus astăzi Oprișan.

Articolul precedentAvocatul Bombonicăi Prodana și al Olguței Șefu „Liviu Dragnea avea o soluție aproape sigură prin care scăpa de executare”
Articolul următorRestaurația. Adrian Năstase îl scoate de la naftalină pe Octav Cozmâncă pentru a sprijini PSD