Procurorii DNA au făcut joi dimineaţă percheziţii la Primăria Tulcea, la locuinţa primarului Constantin Hogea şi la mai multe firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut.
UPDATE Constantin Hogea a fost reţinut pentru corupţie de procurorii DNA

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost reţinut joi seara în urma percheziţiilor făcute la sediul Primăriei, la locuinţa sa şi la mai multe firme, într-un dosar vizând fapte de corupţie care ar fi fost comise anul trecut.
Primarul Hogea a fost audiat timp de aproximativ şapte ore de procurorii anticorupţie, care ulterior au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele edilului, care a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Galaţi.
Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi soţia acestuia au fost duşi joi după-amiază la sediul DNA Galaţi, pentru audieri. Anterior, la audieri fusese adusă şi o angajată a Primăriei. Întrebat de jurnalişti despre presupusele fapte de corupţie de care este acuzat, primarul Constantin Hogea a răspuns sugubăţ: „Sunteţi drăguţi”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că au loc percheziţii la opt adrese din municipiul Tulcea, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice.
Percheziţiile au loc într-un dosar în care procurorii DNA Galaţi fac cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise anul trecut, a precizat DNA. Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţii este Primăria Tulcea. Anchetatorii fac percheziţii şi la locuinţa primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, dar şi la firme care ar fi încheiat contracte cu Primăria.
Potrivit surselor judiciare, printre persoanele vizate în acest caz ar fi primarul Constantin Hogea şi un om de afaceri din judeţul Tulcea, care ar fi obţinut ilegal contracte cu Primăria. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.

Articolul precedentAlfredo Foods, evaziune fiscală de 56 milioane de lei
Articolul următorCNADNR a câştigat procesul la Curtea de Apel.