Cîțu promite că va media conflictul din CGMB

„Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”, a insistat premierul

Facebook: Florin Cîțu
Facebook: Florin Cîțu

Într-o conferință de presă susținută astăzi, în urma ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a anunțat că are intenția de a se implica în scandalul din Consiliul General al Muncipiului București (CGMB), mai exact de a media disputele dintre cele două părți. Reamintim că bugetul destinat Municipiului București a picat astăzi din cauza consilierilor USR PLUS care au refuzat să-l voteze.

Cîțu va avea o discuție cu Barna: „Avem nevoie de un buget al Bucureștiului rapid”

Florin Cîțu a declarat că are intenția să aibă o discuție atât cu liderul USR Dan Barna, cât și cu acei consilieri care au sabotat votarea bugetului aferent Capitalei.

Acesta ar fi al doilea scandal din interiorul coaliției (într-un timp extrem de scurt), după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ceea ce l-a adus pe sub furcile caudine chiar pe prim-ministrul Florin Cîțu, propus, la rândul lui, demiterii la acea vreme.

Nicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget

„Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit în timpul ședinței de guvern că bugetul Capitalei nu a fost adoptat. O să am o discuție și o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem, cum putem să rezolvăm situația, care sunt nemulțumirile. Trebuie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție și ne vom implica să avem o rezolvare cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu, citat de Digi24.

La rândul lor, consilierii USR PLUS ai Capitalei l-au asemănat (cu subînțeles) într-o postare pe edilul Nicușor Dan cu fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, declarând că își doresc ca bugetul să fie unul sustenabil, care să împiedice cheltuielile inutile.

În replică, Nicușor Dan le-a transmis consilierilor USR PLUS să vină cu propria lor variantă de buget.

Articolul precedentÎPS Teodosie n-a aflat că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă
Articolul următorRepublica Moldova se pregătește din nou de alegeri. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.