Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” va avea un aparat de testare pt COVID 19 RT- PCR, pe langa apartul RMN si Computerul Tomograf deja achizitionate. Dupa cum explica primarul general al Capitalei, chiar daca unitatile de invatamant raman inchise si riscul de infectare cu COVID-19 este mai mic, copiii trebuie sa fie testati cu celeritate. Cu atat mai mult cu acum timpii de asteptare sunt ridicati.

Am fost azi la aceasta unitate medicala, la Spitalul Gomoiu, cea mai mare investitie in domeniul sanatatii din ultimii ani, de fapt singurul spital construit de la zero in ultimele trei decenii, pentru a anunta ca vom achizitiona de urgenta un aparat de testare Real Time Multiplex PCR pentru copiii care ajung la acest spital.

Am decis sa luam aceasta masura pentru ca timpul de asteptare a rezultatelor testelor pentru micii pacienti, care erau realizate in cele doua spitale de specialitate, Spitalul Victor Babes si spitalul Matei Bals, era destul de lung.

Odata cu achizitionarea acestui aparat PCR, medicii de la spitalul Victor Gomoiu vor putea afla foarte rapid daca un copil care a ajuns la camera de garda sau la Unitatea de Primiri Urgente este bolnav de noul coronavirus sau nu si astfel vor putea sa administreze tratamentul corect in cel mai scurt timp.

Astfel, chiar in această saptamana, pe ordinea de zi a ședinței CGMB se afla si propunerea de achizitionare de către Primaria Capitalei, prin ASSMB, in cadrul proiectului ‘Si copiii trebuie testati’, a acestui aparat Real Time Multiplex PCR. Suma necesara va fi asigurata din bugetul local.

Prin eforturile Primăriei Capitalei au fost achiziționate un computer tomograf în valoare de aproape 1,1 milioane euro, precum si un aparat RMN în valoare de aproape 1 milion euro, ambele deja functionale in prezent. In total, in perioada 2016-2019, investitiile Primăriei Capitalei in aparatura pentru Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se ridica la peste 30 milioane de euro.

Nu in ultimul rand doresc sa ii asigur pe toti parintii ca la Spitalul ‘dr. Victor Gomoiu’ au fost luate toate masurile preventive necesare, astfel incat toti micii pacienti sa fie in deplina siguranta!

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, imediat dupa ce a fost declarată pandemia de COVID-19, a dat dovadă de implicare și de o mare solidaritate cu unitățile medicale aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, preluand mare parte din cazurile de copii cu boli infectioase care se prezentau, anterior pandemiei, la Spitalul „Victor Babes” sau la Insititutul „Matei Bals”.

Astfel, la Spitalul Gomoiu vin acum toate cazurile de copii cu boli eruptive (varicelă, rubeolă, rujeolă, oreion, scarlatina), boli diareice acute; patologie ORL (otită, amigdalită, sinuzită) boli infectioase neurologice acute (encefalită, meningită)”, a detaliat Gabriela Firea.

Articolul precedentCursurile nu vor fi reluate până la toamnă, asigură președintele Iohannis
Articolul următorSorin Ovidiu Vîntu i-ar dori la închisoare pe Orban și pe Iohannis