Președintele Klaus Iohannis a adus o serie de precizări legate de cursurile școlare, după ce ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 desfășurate azi la Cotroceni. Pe scurt, școlile rămân închise, excepții urmând a fi analizate în ceea ce privește situația anilor terminali.

Trebuie să fim foarte conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Dacă elevii s-ar duce la școală există două riscuri mari: să ducă boala la școală și să ducă boala acasă. Nu se va întoarce elevul fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie, până atunci vor continua formele de învățământ la distanță,… elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum.

În cazuri excepționale se pot face reevaluări. Sunt câteva excepții: elevii din clasele terminale – a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a, unde este cazul, vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Normele de distanțare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi într-o clasă.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate. Așadar, nu se deschid școlile și universitățile! Situația școlară se încheie cu mediile încheiate. Așa evităm riscuri majore”, a spus Klaus Iohannis.