Soluție în dosarul lui Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene), a Angelei Cristea (șefa reprezentanței Comisiei Europene, în România), Verei Jourova (comisar european pentru justiție), și Augustin Lazăr (procurorul general al României), acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual, comunicarea de informaţii false şi constituirea unui grup infracţional organizat. După mai bine de o lună de când procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul PICCJ au încercat să adune probe în cauză, Ministerul Public a anunțat că indiciile că s-ar fi comis infracțiuni sunt zero.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”.

Cercetările în dosar au început după ce luju.ro a depus o plângere în care aceștia erau acuzați acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat oficial că autorităţile române nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni.

Articolul precedentDupă ce o organizație a solicitat ca Avocatul Poporului să facă cercetări în cazul elevului bătut de profesorul de religie, instituția anunță că s-a sesizat din oficiu
Articolul următorKovesi, sub control judiciar