După ce o organizație a solicitat ca Avocatul Poporului să facă cercetări în cazul elevului bătut de profesorul de religie, instituția anunță că s-a sesizat din oficiu

Avocatul Poporului a reacționat „rapid” în cazul scandalului din județul Botoșani, unde un copil de 11 ani ar fi fost agresat în clasă chiar de preotul care preda religia. Astăzi, AvP a anunțat că „s-a sesizat din oficiu”, în condițiile în care ieri organizația Salvații Copiii România îi solicitase să investigheze cazul și să monitorizeze ancheta penală.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la posibilul caz de violență al unui profesor de religie asupra unui elev. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Mass-media a relatat despre un posibil caz de violență, petrecut la Școala Primară Nr.2 Baranca – arondată Școlii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristinești, județul Botoșani, constând în faptul că un elev, de etnie romă, ar fi fost bătut de profesorul – preot, în cursul unei ore de religie, rănile rezultate în urma agresiunii suferite determinând internarea în regim de urgență a elevului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani”, este comunicarea oficială oferită de Avocatul Poporului.

În acest caz ancheta se desfășoară pe mai multe paliere, de câteva zile deja: conducerea şcolii desfăşoară o anchetă disciplinară, iar poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal pentru purtare abuzivă. Chiar și Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a venit cu un punct de vedere, arătând „este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad”.