sondaj imas dragnea huiduit

Klaus Iohannis ar câștiga lejer un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, reiese dintr-un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Acest sondaj IMAS urmărește intențiile de vot ale românilor pentru alegerile prezidențiale, parlamentare și europarlamentare.

Dacă în weekend ar avea loc alegeri prezidențiale, rezultatele ar fi astfel: Klaus Iohannis cu peste 40%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 17%, Victor Ponta cu puțin peste 15%, Dacian Cioloș, cu 12% și Liviu Dragnea, cu nici 9%.

Interesant este faptul că nici măcar votanții PSD, ALDE și Pro România nu l-ar vota pe Liviu Dragnea la Palatul Cotroceni. În topul preferințelor electoratului de stânga conduc, în ordine, Călin Popescu Tăriceanu, Victopr Ponta și primarul general Gabriela Firea. Abia pe locul 4 vine Liviu Dragnea, cu 12,7%, urmat de Corina Crețu, cu 5,3%.

În cazul alegerilor parlamentare, dacă acestea ar avea loc duminică, PSD ar coborî sub pragul de 25%.

PNL a ajuns la egalitate cu PSD. Alianţa USR-PLUS a atins 18%, suma celor două partide. Pro România, condus de Victor Ponta, a sărit de 13%, în timp ce ALDE înregistrează 12,5%. Sub pragul electoral, dar la limită, ar fi UDMR şi PMP. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eşantion de 1.010 persoane cu vârste de 18ani şi peste, în perioada 1-21 februarie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Marja de eroare este de +/- 3%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Articolul precedentLiviu Dragnea și Șerban Nicolae au pus ochii pe rezerva de aur a României
Articolul următorMii de parfumuri contrafăcute, confiscate în București de inspectorii Vămii