subventii partide
indemnizație

A făcut orice pentru a-l face scăpat pe fiul său, însă a ajuns în cătușe pentru câteva ore, iar mai apoi a fost consemnat la domiciliu, într-un dosar în care este cercetat pentru dare de mită. Este cazul unui bărbat în vârstă de 64 de ani din județul Dolj, care a fost prins în urma unui flagrant duminică, pe când dădea 1.000 de lei unui ofiţer de poliţie, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracţiuni săvârşită de fiul său.

În fapt, în jurul orei 00.30, echipajul de poliţie rutieră format dintr-un ofițer și doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind condus de către echipajul de poliţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice, iar tatăl acestuia, care a ajuns ulterior la spital, a promis ofițerului de poliție suma de 3.000 de lei şi bunuri constând în produse de origine animală pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său, oferta fiind refuzată de polițist.

Ulterior, la sediul I.P.J. Dolj, unde conducătorul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta și a oferit polițistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Și de această dată polițistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii”, se arată într-un comunicat DGA.

După ce a fost organizat flagrantul, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au emis ordonanţă de reţinere a inculpatului pentru 24 de ore, iar în aceeași zi a fost a fost prezentat Tribunalului Dolj pentru a se dispune arestarea preventivă. Instanța a considerat că o măsură mai blândă este suficientă.

Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Parpanete Dumitru, pe o durată de 60 zile începând cu 26.01.2020 şi până la data de 25.03.2020, inclusiv.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: -să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instan?a de judecată ori de câte ori este chemat; -să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertă și sau organul judiciar în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; -să se prezinte la organul de poliție în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat; -să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; -să nu comunice în mod direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii Cristea Florin și Vechiliu Florin-Alin. Dispune punerea în libertate a inculpatului Parpanete Dumitru, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză”, se arată în încheierea tribunalului.

Articolul precedentMai pleacă o valoare. Fiul vitreg a lui Meleșcanu își pierde avantajele de consul
Articolul următorGuvernul a numit peste 20 de subprefecți și un prefect