Sorin Adrian Pîrvulescu va fi rechemat din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză, pe care o deține de mai bine de doi ani. Decizia privind rechemarea lui Pîrvulescu va deveni oficială de azi, după ce în ședința de Guvern va fi discutat proiectul „pentru abrogarea art.3 din Hotărârea Guvernului nr.454/2018 privind rechemarea şi numirea unui consul general”.

Numirea lui Pîrvulescu în calitate de consul general al României la Strasbourg a strânit indignare la acea vreme, în condțiile în care acesta este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu. Cu atât mai mult cu cât hotărârea de numire a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de chiar ministrul Meleșcanu.

Sorin Adrian Pîrvulescu avut și anterior experiența unor funcții importante: expert juridic la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, șef birou Proceduri Achiziții Publice la Senatul României, detașat la Ministerul Afacerilor Externe, condus în aceea perioadă de ministrul Titus Corlățean, apoi consul la Consulatul României de la Cahul, din Republica Moldova și transferat direct pe postul de consul în Luxemburg.

Articolul precedentAna Birchall confirmă zvonurile: și-a înaintat demisia din grupul PSD
Articolul următorBărbat de 64 de ani, prins pe când dădea mită unui polițist, în încercarea de a-și scăpa fiul de un dosar penal