Livia Daniela Bârlău, primar al comunei Brusturi – județul Bihor, a fost trimisă în judecată în arest la domiciliu chiar înaintea Crăciunului pentru tentativă de omor. Alături de aceasta, în dosar a fost trimis în judecată și soțul său, care este arestat preventiv, sub aceeași acuzație.

Victima acestora, un fost procuror, acum ieșit din sistem după ce în urmă cu câțiva ani a suferit o condamnare. De altfel, potrivit portalului instanțelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor este parte în dosar, ca reprezentant legal.

Conform unui comunicat al PT Bihor, agresiunea pentru care cei doi soți au fost trimiși în judecată a avut loc în septembrie anul acesta. De altfel, în noiembrie, la Tribunalului Bihor s-a dispus arestarea preventivă atât a primăriței cât și a soțului acesteia. Ulterior, magistrații Curții de Apel Oradea au dispus ca Livia Daniela Bârlău să fie plasată în arest la domiciliu, interzicându-i inclusiv să comunice direct sau indirect cu persoana vătămată sau cu martorii din dosar.

În rechizitoriu se arată că ambii soți l-au lovit pe fostul magistrat, iar după încetarea agresiunii, care avusese loc chiar în incinta magazinului lor, au plecat, lăsând victima să se descurce singură. Aceasta în condițiile în care soțul primăriței l-a lovit pe fostul procuror inclusiv cu un clește de tăiat metalul. Ulterior, partea vătămată și-a scos certificat medico-legal, din care rezultă că a avut nevoie de îngrijiri medicale atât ca urmare a fracturii craniene, cât și a fracturii la picior – aproximativ 100 de zile.

În fapt s-a reținut că la data de 29.09.2021, în jurul orelor 13.30 – 14.00, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta SC L. D. SRL, cu punct de lucru în comuna Brusturi, unde funcționează un depozit de materiale de construcții, în contextul unui schimb de replici și a unor acuze reciproce, i-au fost aplicate persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, cu preponderență în zona capului, de către inculpatul B. F. L.

În același timp, inculpata, car a venit între timp în incinta magazinului, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii și cu picioarele peste membre și peste corp. În timpul agresiunii, persoana vătămată B.I. a fost trântită la pământ de inculpatul B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal având lungimea de aproximativ 40 de centimetri. Concomitent, inculpata B.L.D. a lovit victima, care se afla căzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele.

În urma agresiunii, victima a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană), care necesită 30 de zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stâng, care necesită 100 de zile de îngrijiri medicale. După încetarea agresiunii, bărbatul a rămas căzut la pământ în magazin, iar cei doi agresori au plecat fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru aceasta”, se arată într-un comunicat al PT Bihor.

Articolul precedentBucureștenii din Sectorul 6 vor plăti chiar și 600 de lei/an pentru un loc de parcare
Articolul următorGrindeanu, despre unele termene din proiectele de infrastructură: „Sunt de noaptea minţii”