Sursa: Facebook

Aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, la Târgoviște, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a „atacat” într-o conferinţă de presă subiectul proiectelor de infrastructură derulate îdin țară, mai precis termenele de derulare ale acestora.

Plastic, social democratul a catalogat unele termene ca fiind „de noaptea minţii”, cu referire la perioada lungă de pregătire a lucrărilor propriu-zise.

Potrivit Agerpres, Sorin Grindeanu a detaliat situația drumului expres Craiova-Lugoj şi Braşov-Ploieşti, pentru care la începutul acestui an s-au făcut caietele de sarcini pentru studiile de fezabilitate – SF-urile, în limbaj colocvial.

Pe un calcul scurt, apropo de termene (…), până când ar trebui să se înceapă efectiv lucrul pe aceste două drumuri, trec patru-cinci ani (…). Aceste termene sunt de noaptea minţii, ca să fiu cât se poate de clar, să ai SF-ul între Craiova şi Lugoj, doar SF-ul patru ani, dar a fost o licitaţie, s-a adjudecat, caietul de sarcini a fost făcut în acest mod, trebuie să mergem înainte”, a spus ministrul Grindeanu, conform sursei citate.

De altfel, Sorin Grindeanu anunțase pe Facebook că va discuta astăzi cu parlamentarii și autoritățile locale despre dezvoltarea infrastructurii din Dâmbovița, astfel că la final făcut un rezumat al concluziilor. Totodată, ministrul Transporturilor a opinat că „la ora actuală, CNAIR și-a depășit capacitatea de gestionare a proiectelor, care sunt foarte multe”. Iar soluția a fost prezentată inclusiv în conferința de presă:

Indiferent de guvernele care vor veni, lucrurile majore în domeniul transporturilor, în următorii ani, trebuie să rămână aceleaşi, proiectele majore, şi trebuie urmărite, indiferent de ministru. (…)

În acest moment, CNAIR are foarte multe proiecte în desfăşurare şi atunci avem situaţii în care termenele sunt incredibil de lungi, chiar pentru lucrări simple, şi CNAIR este sufocat de proiecte de acest tip.

Şi atunci, am luat decizia de a descentraliza aceste proiecte de mai mică amploare, să fie implementate de autorităţile locale, iar ministerul, într-un final, să plătească toate aceste lucrări”.

Articolul precedentO doamnă primar din Bihor, acuzată de tentativă de omor asupra unui magistrat. Soțul acesteia este arestat în cauză
Articolul următorCEDO susține instanțele naționale în privința înființării PCR