Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Deși cele mai multe state din lume se confruntă cu Valul 5 al pandemiei, există țări unde coronavirusul nu a ajuns, neînregistrându-se absolut niciun caz de infectare.

Explicațiile sunt multiple: absența turismului, faptul că statele sunt insulare sau numărul redus al locuitorilor.

Locurile din lume unde nu s-a înregistrat nici măcar un caz de infectare

Lista a fost dată publicităţii chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Conform datelor, Tuvalu este țara unde nu există nicio persoană infectată. Tuvalu este o țară insulară în Polinezia, situată în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia.

Absența infectărilor cu coronavirus se explică prin faptul că insula cu 11 mii de locuitori se numără şi printre cele mai puţin vizitate locuri din lume. Mai puţin de 200 de turişti îi trec pragul în fiecare an, precizează Observator.

Nauru, Tonga, Kiribati, dar şi Sfânta Elena, pe lista locurilor fără cazuri de Covid

Un alt loc fără Covid este Nauru, o țară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud. Ea nu are capitală.

Ţara cu 10 mii de locuitori din Micronezia poate fi traversată, la pas, într-o singură zi. Tot izolarea pare să fie motivul pentru care virusul nu a ajuns aici, mai arată sursa citată.

Coreea de Nord nu a raportat cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dar a impus măsuri extrem de stricte

Pe lista făcută publică de OMS, Coreea de Nord şi Turkmenistan figurează ca state fără cazuri de Covid. Deși autoritățile nu au raportat niciun caz, mai multe surse au precizat că datele rămân sub semnul întrebării.

În septembrie, Coreea de Nord a refuzat aproximativ 3 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19. Dozele erau produse de compania chineză Sinovac Biotech. Oficialii au motivat refuzul, explicând că acestea ar trebui trimise ţărilor care sunt afectate puternic de pandemie, conform unui anunţ făcut de UNICEF, citat de Agerpres.

Articolul precedentRomânia, în coada Europei la vaccinarea împotriva Covid
Articolul următorAngajații din Sănătate, proteste la cele trei Palate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time