Marius Budăi (M. Muncii) îi liniștește pe pensionarii români

„Să stea liniştiţi, am găsit soluţia legală. Ne-am implicat, PSD, coaliţia, avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am convenit în pachetul social”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuză USR că vrea „sărăcirea populației”, mai mult, că atacarea bugetului la CCR dă dovadă că USR-ului nu-i pasă de pensionari, salariați și copii.

Totodată, Budăi a ținut să le transmită beneficiarilor direcți ai legii bugetului, în forma aprobată de Parlament, să stea liniștiți că bani pentru majorările din pachetul social există.

„Le transmit cetăţenilor români, să stea liniştiţi, am găsit soluţia legală. Ne-am implicat, PSD, coaliţia, avem soluţia legală şi vom plăti majorările aşa cum am convenit în pachetul social, prin OUG-urile adoptate şi prin bugetul pe 2022”, a spus ministrul Budăi, la Antena 3.

De altfel, acesta a precizat că lucrurile se vor întâmpla „spre binele cetăţeanului român”. Mai mult, acesta și-a exprimat opinia și cu privire la auditul pe legea pensiilor, așa cum a fost cesta prin în Planul Național de Redresare și Reziliență, însă pare că nu înțelege de ce s-a stabilit necesitatea unei consultanțe de milioane de euro. „Nu îmi explic de ce avem nevoie de consultanţă de milioane de euro pentru o lege a pensiilor care a fost scrisă de specialiştii din casele de pensii. De ce să nu îi dăm pentru digitalizare, pentru alocaţiile copiilor. De ce să dăm atâţia bani pe consultanţă, numai cei de la USR ştiu”, a spus ministrul Muncii, trimițând săgeți spre Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, cel care s-a ocupat de PNRR.

Cât privește recalcularea pensiilor, Marius Budăi a precizat că acesta nu poate începe „până nu îndeplinesc condiționalitățile impuse de acești cetățeni care și doresc pe cetățenii români săraci”, subliniind, totodată, că prin PNRR, România și-a asumat două legi noi, „a salarizării și a pensiei”. Mai mult, ministrul Budăi a anunţat că în luna ianuarie va avea o discuţie cu comisarul european pentru Muncă, despre „jaloanele” cuprinse în PNRR.

Reamintim că potrivit „pachetului social” agreat în negocierile dintre PSD și PNL sunt prevăzute majorări ale punctului de pensie, cu 10%, de la 1.442 de lei la 1.586 de lei, creșterea pensiei sociale, de la 800 de lei la 1.000 de lei, precum și creșterea alocației de stat pentru copii, la 243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, în timp ce alocația pentru cei de până în 2 ani să ajungă la 600 de lei. De asemenea, este prevăzută și creșterea salariului minim pe economie, la 2.550 de lei („în mână” acesta fiind de 1.524 de lei).

USR a atacat la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2022, iar sesizarea acestora va fi analizată de judecători pe 29 decembrie, potrivit site-ului oficial al CCR.

USR a atacat la Curtea Constituțională bugetul de stat pe 2022

Articolul precedentCEDO susține instanțele naționale în privința înființării PCR
Articolul următorA trecut un an de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19