După ce, în cursul acestei dimineți, asistenta Mihaela Anghel a marcat începutul campaniei de vaccinare anti-Covid în România, procesul de vaccinare a continuat la alte zece spitale de boli infecțioase din țară, printre care și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanţa.
Primul medic din vaccinat anti-Covid din Constanța a fost prof.univ.dr. Sorin Rugină
Primul constanțean vaccinat a fost profesorul universitar doctor Sorin Rugină. După vaccinare, medicul din Constanța a declarat că există posibilitatea ca după administrarea vaccinului să apară simptome ușoare ca starea de oboseală, cefaleea sau reacții febrile. Cu toate astea, acesta a ținut să sublinieze că, dincolo de aceste mici neplăcere, cel mai important aspect în acest moment reprezintă imunizarea populației pentru ca, mai apoi să se revină la o viață normală, așa cum o știam înainte de pandemia de Coronavirus.
Medicii din Constanța își petrec sărbătorile la muncă
„Sunt posibile reacții, cefalee, stare de oboseală, febră. Reacțiile majore care au îngrozit populația se pare că pot apărea la revaccinare. Suntem pregătiți, nu am avut emoții acum, am avut emoții cu privire la pregătiri pentru că nu știam când vom începe, pentru a încerca să ne încadrăm în programul stabilit. E important cum ne valorificăm dozele, vaccinarea e simplă,virusul este de necontrolat. E un număr mare de decese, avem dovada că nu avem altă armă decât vaccinarea. Atunci trebuie să ne îndeplinim misiunea cu brio, comunitatea trebuie să aibă încredere pentru că nu facem decât o promovare profesională. Cei care au trecut prin experiența infectării trebuie să povestească și altora pentru a-i convinge să se imunizeze. Vom fi învingători. Nu am nicio reacție decât bucuria că m-am vaccinat și îngrijorarea că trebuie să coordonez această campanie. Lucrurile vor merge normal, cu personalul nostru bine pregătit și motivat să se vaccineze.”, a declarat medicul Sorin Rugină, pentru publicația locală din Constanța ReplicaOnline.ro.