Nava Monaco, condusă de comandantul român din Constanța Florin Negrău a participat la o misiune de salvare a echipajului unei nave chineze, în Ajunul Crăciunului, în jurul orei 15:15 (ora României). Potrivit comunicatului, inițial s-ar fi recepționat un semnal SOS trimis de Zhong Fu Sheng în care se solicita ajutor. Nava chineză formată din treisprezece marinari chinezi s-a scufundat la câteva minute de la sosirea ajutoarelor, cu toate că nu s-a înregistrat nicio pierdere umană, marinarii fiind găsiți în două bărci de salvare și ulterior preluați de nava Monaco.

Campania de vaccinare anti-Covid a ajuns și la Constanța

„La 15:15 (ora locală), echipajul navei Monaco, navă port-container, aflată sub pavilion Liberia a recepționat semnalul SOS al navei chineze Zhong Fu Sheng, aflată în pericol și a început operațiunea de căutare și salvare. La 15:40, ora locală, echipajul navei a găsit două bărci de salvare aflate în apropierea navei, care s-a scufundat nouă minute mai târziu. În cele două bărci de salvare se aflau 13 marinari, care au fost recuperați și urcați în siguranță la bordul navei Monaco. La ora 16.30, după doar o oră și 15 minute de la recepționarea mesajului SOS, nava Monaco a comunicat către Hong Kong MRCC, că toți cei 13 marinari se află în siguranță la bordul navei Monaco”, a declarat Ovidiu Cupșa, Ambasadorul Maritim IMO, potrivit CTNews.ro.

Ziarul de Investigație

Articolul precedentCampania de vaccinare anti-Covid a ajuns și la Constanța
Articolul următorRedeschiderea școlilor rămâne o incertitudine
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.