Consiliul Judeţean Brăila nu are contract cu nicio firmă pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, deoarece licitaţia a fost amânată după ce vicepreşedintele Florin Mija a fost reţinut pentru corupţie, în acelaşi dosar cu Gheorghe Bunea Stancu.
Potrivit reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, licitaţia pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene a fost amânată după ce vicepreşedintele instituţiei, Florin Mija, a fost reţinut de DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie, în acelaşi dosar cu preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, transmite Mediafax.
Ulterior, nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia organizată pe 3 decembrie de Consiliul Judeţean Brăila pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene, astfel că autorităţile judeţene au propus colaborarea cu primăriile din judeţ. Dacă este nevoie de deszăpezire, în urma înţelegerii cu Consiliul Judeţean, primăriile trebuie să acţioneze pentru a curăţa drumurile judeţene de zăpadă, însă în multe cazuri unităţile administrativ- teritoriale nu au utilajele necesare şi nici licenţă pentru activităţi de deszăpezire pe drumurile judeţene.
În judeţul Brăila, ninge neîntrerupt de sâmbătă dimineaţă, de la ora 6,00, iar reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-au întrunit în şedinţă extraordinară şi au stabilit o serie de măsuri. Astfel, primăriile trebuie să instituie serviciul de permanenţă, să asigure din timp transportul spre spitale al persoanelor care necesită tratament prin dializă, precum şi al gravidelor care trebuie să nască la termen în această perioadă, să asigure rezervele de hrană, apă şi medicamente către populaţie şi să pregătească spaţiile de cazare pentru persoanele surprinse în trafic.
În acelaşi timp, primăriile trebuie să coopereze în permanenţă cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere pentru a cunoaşte în orice moment condiţiile de trafic, precum şi cu specialiştii Direcţiei de drumuri judeţene şi naţionale, pentru a fi la curent cu starea drumurilor şi cu eventualele situaţii de blocare sau îngreunare a circulaţiei pe anumite porţiuni, ca urmare a înzăpezirilor sau a carosabilului îngheţat ori acoperit de polei.

Articolul precedentAntonie Solomon riscă să se întoarcă după gratii.
Articolul următorRămâne la puşcărie. CAB a respins contestaţia lui Voiculescu