După ore în şir în care nu se ştia ce judecători se vor aşeza la prezidiu, Curtea de Apel București a respins marţi ca nefondată contestația în anulare formulată de Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.Un complet de divergență a luat în discuție contestația în anulare, după ce CAB decisese, pe 9 decembrie 2014, repunerea pe rol, în complet de trei judecători, a contestației depuse de Dan Voiculescu, după ce completul de doi judecători care a analizat iniţial contestația, nu a căzut de acord asupra sentinței.
Într-o tiradă avocăţească ce părea să nu se mai termine, apărătorul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a susținut că dosarul privind privatizarea ICA nu a fost repartizat legal completului format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, proaspăt promovați de la Tribunalul București. Mai mult, a continuat Mateuţ, cei doi magistrați s-au grăbit în pronunțarea sentinței, nu au studiat îndeajuns dosarul și ar fi avut o atitudine „fățiș părtinitoare”.
În replică, procurorul de la DNA a cerut respingerea contestației în anulare, deoarece cererile de recuzare a judecătorilor pe care apărătorii lui Voiculescu îi contestă au fost soluționate, legal, de alte complete ale CAB. „Există două hotărâri, a CSM și a Colegiului de Conducere al CAB, care au reglementat aceste chestiuni. Aceste cereri pot face obiectul unui recurs în casație care se află deja pe rolul ÎCCJ. Inspecția Judiciară a stabilit că nu sunt ilegalități în acest proces”, a spus procurorul de ședință.
Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit op ani de puşcărie. De asemenea, Sorin Pantiș, fost ministru PNL al Comunicaţiilor şi fost director general executiv Grivco SA, a primit şapte ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Articolul precedentBlestemul de după gratii al lui Gheorghe Bunea Stancu.
Articolul următor#JeSuisCharlie 1milion de oameni au mărşăluit pe străzile Parisului.