Marius Budăi, ministrul Muncii

Ministrul Muncii a declarat sâmbătă, la Digi24, că nu  ia în calcul o creștere a vârstei de pensionare. Marius Budăi a precizat că e nevoie de măsuri pentru ridicarea speranței de viață sănătoasă, care în România este în jurul vârstei de 60 de ani. Mai mult, ministrul a mai subliniat că românii muncesc cinci ani de zile după speranța de viață sănătoasă.

„Este necesar să ne ocupăm inițial de speranța de viață din România și de traiul românilor că apoi să discutăm de o eventuală prelungire obligatorie a vârstei de pensionare. Asta nu înseamnă că dacă nu prelungim vârstă nu permitem oamenilor să lucreze după ce împlinesc vârstă standard de pensionare”, a spus Marisu Budăi, relatează sursa citată.

Marius Budăi: „Pensiile vor ajunge la timp”

Conform datelor Eurostat, speranța de viață a unui bărbat din România este de 70 de ani și 6 luni. Ministrul Muncii a anunțat că în mandatul său va încerca să ridice speranța de viață în țara noastră. „Deci mai întâi să ne ocupăm de ridicarea speranței de viață sănătoase, că apoi să ne gândim să le prelungim viață activă”, a declarat Marius Budăi.

Mai mult, el a dat asigurări că pensiile și alocațiile vor ajunge la timp și fără probleme. Vineri, Guvernul Ciucă a aprobat Ordonanța de Urgență privind rectificarea bugetară. „Ce ține de Ministerul Muncii, prestații sociale, pensii, alocații, toate vor ajunge la timp fără sincopă. S-au echilibrat sumele necesare, nu e nicio problemă”, a mai declarat Marius Budăi. De asemenea, el a mai adăugat că după data de 1 decembrie se vor distribui banii.

Și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a scris pe pagina sa de Facebook că noul Guvern a asigurat banii necesari pentru plata tuturor pensiilor, alocațiilor și pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19. „Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanţelor şi le mulţumesc”, a mai spus Adrian Câciu.

Reamintim că fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a susținut că pensionarii vor rămâne fără bani din 26 noiembrie. Ea l-a atacat în repetate rânduri pe președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu că nu a luat în considerare avertismentele sale.

Marius Budăi: „Nu Ministerul Muncii gestionează pensiile speciale”

Articolul precedentMedicul Alina Prodan: „Lipsa educației sanitare produce dezastre”
Articolul următorUn român consumă anual 11 litri de alcool
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.