Sursa foto: G4media.ro

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicul Alina Prodan de la Spitalul Floreasca a precizat că regretul de a nu fi vaccinat vine uneori prea târziu. Mai mult, medicul e de părere că „nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă.”

Fiind în prima linie, Alina Prodan a precizat că majoritatea persoanelor nevaccinate au refuzat să se imunizeze din cauza fricii sau a necredinței în știință. „Răspunsurile sunt de la nu vreau, nu am avut timp, nu știu, mi-e frică”, a mai scris Alina Prodan.

Alina Prodan: „E a noastră vină”

Medicul de la Spitalul Floreasca e de părere că pacienții care nu doresc să se vaccineze nu pot fi convinși nici de cifre și nici de statistici. Cu toate acestea, Prodan consideră că vina acestei situații e din lipsa educației sanitare în școli. „E a noastră vina, că nu am reușit să realizăm o educație sanitară sănătoasă, iar în momente ca acestea lipsa ei produce dezastre”, a mai precizat medicul.

În încheierea mesajului, medicul Alina Prodan avertizează că „regretele vin prea târziu”. „Și tot din păcate, cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital. Dar probabil pentru unii o să fie prea târziu. În fond, toți trebuie să ne asumăm alegerile făcute!”, a mai spus Alina Prodan.

Reamintim că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 70.568 de mii de persoane. Cu toate acestea, doar 17.879 de persoane s-au imunizat cu prima doză de vaccin.  De la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020 și până acum s-au vaccinat 7,7 milioane de români. De asemenea, pe teritoriul țării noastre s-au administrat 14,7 milioane de doze de vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) e îngrijorată de noua tulpină sud-africană

Vineri, 26 noiembrie, reprezentanții OMS au denumit Omicron  noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud. Ei sunt îngrijorați de transmisibilitatea variantei, având în vedere că are un profil diferit față de alte variante. Într-un comunicat oficial transmis de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), varianta are un număr mare de mutații, iar riscul crescut de reinfecție cu această variantă este foarte ridicat.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a spus că noua tulpină este de patru ori mai infecțioasă decât Delta, „creștere cu 500% mai mare”, a spus profesorul de la UBB.

Moderna va dezvolta o doză de rapel pentru varianta sud-africană

Articolul precedentModerna va dezvolta o doză de rapel pentru varianta sud-africană
Articolul următorMinistrul Muncii: „Este necesar să ne ocupăm inițial de speranța de viață din România”
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.