La aproape 16 ani de la intrarea în vigoare a Legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, funcționarii încă nu au habar care sunt interdicțiile. Sau poate speră să nu fie depistați de Agenția Națională de Integritate, instituția care îi mai verifică din când în când la averi. Situația nu este tocmai ideală în cazul a doi funcționari publici din Vâlcea și Bihor, după ce ANI a pus verdict de incompatibilitate.

Este vorba despre un angajat al Direcției de Protecție Socială Râmnicu Vâlcea, care a desfășurat timp de doi ani și alte activități remunerate, chiar dacă legea interzice acest lucru. ANI a comunicat că, între 1 ianuarie 2014 – 30 octombrie 2016, Marinela Ghiță „a deținut și exercitat simultan funcția publică de consilier în cadrul Direcției de Protecție Socială Râmnicu Vâlcea și calitatea de expert contabil judiciar în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice și Contabile de pe lângă Tribunalul Vâlcea, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”.

Totodată, despre Bogdan Ionuț Șchiop, funcționar public în cadrul Primăriei municipiului Salonta, inspectorii de integritate au descoperit că își exercita măiestria de arhitect atât în cadrul primăriei, ci și la o firmă.

În perioada 19 septembrie 2018 – 15 mai 2019 a deținut simultan funcția de Arhitect – Șef în cadrul Primăriei Salonta, Județul Bihor și pe cea de arhitect de clădiri în cadrul unei societăți comerciale, funcție care este în legătură indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat ANI.

Articolul precedentAchiziţia de utilaje pentru eficientizarea procesului de construcție piscine la S.C. EXPERT AQUA ZONE S.R.L.
Articolul următorAlegeri cu scandal la Colegiul Medicilor Stomatologi. Observatorii, daţi afară la numărarea voturilor