Sursa: Google maps

Un medic din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu, care este și șef de secție, este cercetat pentru luare de mită, după un denunț la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806.

Ieri s-au derulat o serie de percheziții de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, la cercetări participând totodată și lucrători de poliție din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, cu suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Potrivit DGA, au fost efectuate percheziţii în două locații de pe raza municipiului Sibiu, pentru a proba acuzațiile aduse șefului de secţie de la „Gheorghe Preda” din Sibiu.

Acțiunea a fost continuată ulterior cu audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procurorul de caz.

În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită, constând în aceea că, în perioada februarie – iulie 2023, medicul, având funcția de şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei, precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acte medical în domeniul psihiatriei”, detaliază DGA.

Articolul precedentGuvernul decide: fără festivaluri, concerte, competiții locale, festivități sau sărbători tematice din bani publici
Articolul următorIohannis pare că s-a răzgândit: „Aproape că nu mai există spațiul Schengen”