Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu
Captură video: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților, a anunțat că, împreună cu PSD, susține creșterea salariului minim.

Potrivit unei declarații făcute astăzi, 27 octombrie, pe contul de Facebook, liderul PSD a transmis că această majorare va fi de la 2.550 de lei la 3.000 de lei.

Creșeterea salariului minim va avea loc de la 1 ianuarie anul viitor

Susținem creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, de la 2.550 de lei la 3.000 de lei. Protejarea salariaților cu salarii mici, majoritari în mediul privat, trebuie să fie prioritară în acest moment! O spune și Parlamentul European prin adoptarea recentei Directive privind salariul minim european.

Concomitent, sprijinim și angajatorii, prin scutirea de taxe și contribuții a sumei de 200 de lei din salariul minim. Practic, din efortul majorării salariale de 450 de lei, statul suportă 200 de lei, iar angajatorul 250 de lei”, a transmis liderul social-democraților.

Pentru a avea un trai decent timp de o lună, o familie plătește cu 19.7% mai mult față de anul trecut

Recent, Fundaţia Friedrich Ebert România şi Syndex România au actualizat prețul pe care o familie îl plătește pentru coșul minim de consum.

Potrivit studiului realizat de cele două fundații, pentru a avea un trai decent, o familie de doi adulţi şi doi copii plătea, în septembrie 2022 suma de de 8.659 lei pe lună.

Practic, vorbim de o sumă cu 19.7% mai mare față de anul trecut.

Articolul precedentDosarul Ponta-Blair a fost clasat de DNA
Articolul următorPeste 20.000 de copii vor beneficia de bursa ”Bani de liceu”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time