Florin Cîțu (captură video)

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a precizat că o intrare a social-democraților la guvernare „nu se poate”. Mai mult, Florin Cîțu a dat semne că ar fi de acord cu refacerea coaliției deu guvernare PNL-USR-UDMR.

Acest lucru ar fi posibil dacă Dacian Cioloș acceptă discuția cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. „Încă se mai negociază și cu USR și cu PSD pentru o susținere în Parlament. Sper să mai avem o discuție azi cu USR. Nicolae Ciucă a avut discuții telefonice cu liderii PSD și cu cei USR. În funcție de ce au convenit, PNL este 100% în spatele domnului Ciucă”, a declarat Florin Cîțu, relatează Digi24.ro.

Florin Cîțu: „ O refacere a USL nu se poate”

Întrebat dacă Partidul Național Liberal (PNL) ar fi de acord să intre la guvernare cu Partidul Social Democrat (PSD), Florin Cîțu a spus că e exclusă o astfel de variantă.„O refacere a USL nu se poate. Mi se pare că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de soluții”, a adăugat șeful PNL. Mai mult, Cîțu a precizat că și alegerile anticipate reprezintă o variantă. Cu toate acestea, liderul liberalilor a susținut că această decizie îi revine președintelui României, Klaus Iohannis. „Este o variantă pe masă pe care toate partidele o iau în calcul și se pregătesc pentru această variantă”, a spus Cîțu.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a susținut că va discuta cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu a mai susținut că nu negociează cu PNL și că PSD nu are de gând să se implice în guvernare cu partidul condus de Florin Cîțu. Mai mult, liderul social-democrat a amintit de cele 10 măsuri pe care partidul său le-a propus viitorului Guvern. De asemenea, PSD a precizat că nu va susține un guvern minoritar.

„PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize şi să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice Guvern care este învestit”, a precizat Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD).

Ciolacu discută, chiar și neoficial, cu premierul desemnat

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre posibile restricții de sărbători: „Depinde de noi”
Articolul următorCum „au dat foc” Cioloș și Raed Arafat misiunii pompierilor: prevenirea incendiilor. România plătește cu viața oamenilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.