Eșec la Buzău la referendumul privind unirea municipiului reședință de județ cu Ținteștiul. Prezența slabă la urne în municipiul Buzău a făcut ca referendumul să fie invalidat. Și asta în ciuda faptului că în comuna Țintești procentul de participare la urne a fost mult peste praguld e validare.

Conform datelor oficiale, la închiderea secţiilor de votare, se prezentaseră la urne 11.514 buzoieni dintr-un total de 107.756 înscrişi pe listele electorale permanente, adică 10,68 la sută.  În comuna Ţinteşti, însă, situaţia a fost total diferită. Au votat 1.548 cetăţeni dintr-un total de 3.597 înscrişi pe listele electorale permanente, respectiv 40,03 la sută. 

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, publicată la ora 23.00, imediat după închiderea secţiilor de votare, primarul Constantin Toma le-a mulţumit buzoienilor care au ieşit duminică la vot. ”Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca şi până acum, să vă îmbunătăţim viaţa de zi cu zi şi să identificăm  şi să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul oraşului nostru.   Mulţumesc din tot sufletul buzoienilor ce şi-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca şi mine, în acest proiect!”, a scris primarul Constantin Toma.

Articolul precedentOlaf Scholz a câștigat alegerile din Germania
Articolul următorRareș Bogdan: „Nu dăm nici un pas înapoi”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...