Raluca Turcan (Facebook)

Deja nu mai este un secret că ministrul Muncii a fost ieri ținta a numeroase ironii după o postare nefericită pe Facebook, în care îi ura „La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal.

Politicieni, persoane cunoscute sau simpli internauți au taxat postarea acesteia, fostul premier Mihai Tudose atrăgând atenția că „ăștia care nu au aflat încă faptul că nu se spune la mulți ani unei persoane decedate… ne conduc!!!”, însă Raluca Turcan are o explicație.

Din ce a scris ministrul pe aceeași pagină de socializare, postarea sa anterioară este una firească. Raluca Turcan explică astfel că este uzual să urăm „La mulți ani!” inclusiv celor dispăruți pentru totdeauna dintre noi, ca semn de prețuire pentru moștenirea lăsată în urmă.

Raluca Turcan detaliază la mai bine de 8 ore de la postarea buclucașă că ar fi reacționat mai repede în fața criticilor, însă a fost „blocată”, ca un adevărat ministru, într-o întâlnire. Drept pentru care nu a avut timp să își ia apărarea.

Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.

Așadar,
Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.

Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.
Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!
”, este explicația și urarea de final a Ralucăi Turcan.

Articolul precedentTudose, ironie la adresa Ralucăi Turcan, cea care i-a urat „La Mulți Ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat din 1803: „Ține-o așa, Ralu! Nu ceda!”
Articolul următorMaia Sandu explică ce vrea de la noul Parlament: „Vom culege ceea ce semănăm”