Foto: Facebook

Întrebat despre situația alocațiilor elevilor din țară, premierul Ludovic Orban a declarat că alocațiile vor fi mărite, la un moment dat, însă nu se știe nici când, nici cum, nici cu cât. Se preconizează o mărire în etape, în funcție de prognozele experților în domeniu, cu toate că, cel puțin momentan, nu se știu detalii în acest sens.

Decizia urmează să fie făcută publică, atunci când va fi conturată

„Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Orban și etapele măririi alocațiilor

„Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a adăugat Orban.

Articolul precedentPonta acuză: „România NU testează pe nimeni care intră în țară”
Articolul următorMihai Fifor consideră că liberalii sunt vinovați că românii nu cred în coronavirus
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.