Sursa: Captură video

Un șofer din Botoșani este cercetat pentru dare de mită, după ce a încercat să cadă la „înțelegere” cu doi polițiști care urmau să îl sancționeze.

Totul s-a succedat rapid: șoferul le-a făcut oferta agenților de poliție, aceștia din urmă denunțând tentativa, după care a urmat un flagrant.

Acum, potrivit Direcției Generale Anticorupție, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, nefiind momentan însă propusă vreo măsură preventivă.

Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza municipiului Botoșani, un conducător auto întrucât acesta depășise viteza legală de deplasare pentru sectorul de drum respectiv.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit echipajului de poliție o sumă de bani pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale pentru abaterea constatată, respectiv suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto”, detaliază DGA.

Sursa: DGA

Totul s-a întâmplat în condițiile în care, arată DGA, cu doar câteva zile în urmă, „6 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto și au sesizat faptele de natură penală la Direcția Generală Anticorupție”.

Ultima astfel de tentativă a fost făcută publică chiar joi, zi în care „ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic un conducător auto care transporta cu o autoutilitară material lemnos, ocazie cu care au constatat faptul că acesta nu deținea documente și avizele legale.

La scurt timp, cei doi agenți de poliție s-au deplasat spre un canton silvic de pe raza județului Botoșani pentru a depozita lemnele ce urmau a fi confiscate, fiind însoțiți de către conducătorul auto. La un moment dat, polițiștii au oprit în drumul spre canton, deoarece conducătorul autoutilitarei a pornit semnalele de avarii.

În acest context, conducătorul auto a oferit agenților de poliție în repetate rânduri o sumă de bani pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale, iar ulterior a plasat suma respectivă în asigurarea RCA. Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”.

Articolul precedentScandal pe tema pensiilor speciale: i se cere demisia lui Ciolacu
Articolul următorPetiție a elevilor care susțin Bacalaureatul, pentru modificarea baremului. Ligia Deca: „Vor fi luate în considerare”