Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O investigație publicată de Gândul.ro a demonstrat că, în Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență Craiova, copiilor li s-a servit mâncare stricată de către firma care se ocupă cu livrarea alimentelor.

Firma în cauză a fost amendată de comisarii de la Protecția Consumatorului, dar și de inspectorii Direcției Veterinare.

Părinții din Craiova au semnalat faptul că, în Secția de Pediatrie, cei mici au primit produse alterate

Alături de părinții copiilor internați, conducerea spitalului a decis să depună plângeri pe secție. Potrivit sursei citate, primii care au fost în control la firma care livrează mâncarea au fost comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj.

Totuși, comisarii nu au dat informații în legătură deficiențele găsite la sediul la care se prepară meniurile.

Au fost aplicate două amenzi, ambele în valoare de 30.000 lei

În urma controlului efectuat la firma de catering au fost aplicate – 2 amenzi în valoare de 30.000 lei, fiind dispuse și măsurile de oprire definitivă a unor produse în valoare de 945 lei, precum și de oprire temporară a funcționării vitrinei frigorifice, până la remedierea deficiențelor/înlocuire. Au fost constatate deficiențe privind: – folosirea unor ouă consum categoria M, 600 buc, ce erau depozitate fără a fi igienizate în lada frigorifica. – utilizarea unei lăzi frigorifice care prezenta urme de rugină și apă in exces; -folosirea unor produse lactate, în cantitate de 36 l și 5 kg, depozitate necorespunzător, la o temperatură mai mare decât cea menționată de producător pe etichetă”, se arată în răspunsul trimis de CJPC către publicația Gândul.

Bonus: medicii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj au efectuat un control la societatea care procesează și furnizează meniurile pacienților de la spital. În urma verificărilor, a fost aplicată o sancțiune de 20.000 de lei

Managerul SCJU Craiova, Eugen Georgescu a precizat, pentru sursa citată, că s-a hotărât înfiinţarea unui Departament de Dietetică pentru verificarea hranei, în subordinea directorului de îngrijiri.

Am transmis solicitarea acordului la Ministerul Sănătăţii. Am organizat şi o comisie de verificare deoarece, conform contractului, spitalul poate verifica hrana şi modul de preparare la sediul furnizorului. Am stabilit şi ca medicul şef de gardă de pe spital să verifice organoleptic mâncarea şi să sesizeze eventuale nereguli managerului”, a declarat Firma care livrează meniurile la Spitalul de Urgență din Craiova are un contract cadru pe doi ani”, a declarat acesta.

Articolul precedentMijloacele de transport în comun din București vor dispune de echipe de supracontrol
Articolul următorCe înseamnă, de fapt, decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile? „Feminismul” vs dreptul la viață-Analiză
Jurnalist full-time / Pesimist part-time