Percheziții astăzi în mai multe dosare penale, acțiunile fiind derulate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit polițiștilor, sunt urmărite persoane implicate în infracțiuni economico-financiare, iar pentru probarea faptelor sunt efectuate nu mai puțin de 86 de percheziții domiciliare, în cadrul a 15 acțiuni operative.

Concret, Poliția Română informează că „activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, falsificare de produse, înșelăciune, fals, spălarea banilor, obținere ilegală de fonduri, delapidare, precum și alte infracțiuni prevăzute de Codul fiscal”.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel”, mai detaliază polițiștii, cu promisiunea că, „pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice”.

Articolul precedentBăsescu, despre Geoană și candidatura la prezidențiale: „L-am bătut de câte ori l-am prins. Nu este suficient de matur ca să poată câștiga”
Articolul următorCiolacu, către românii din diaspora: „Vă cer iertare pentru că n-am fost în stare să vă ținem acasă!”