Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

27 mai este ziua în care Parlamentul României a emis Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică.

De asemenea, la această dată, în anul 2004, a fost înființat și organizat Colegiului Psihologilor din România.

Psihologia (psyche=suflet; logos=știință) este știința care studiază comportamentul uman, inclusiv funcțiile și procesele mentale ca: inteligența, memoria, percepția, precum și experiențele interioare și subiective cum sunt sentimentele, speranțele, motivația, procese fie conștiente, fie inconștiente.

Colegiului Psihologilor din România, cu ocazia zilei de 27 mai: ”Este sărbătoarea psihologiei românești, sărbătoarea tuturor psihologilor din România, sărbătoarea profesiei de psiholog de liberă practică”

Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook, reprezentanții Colegiului Psihologilor din România au precizat că profesia de psiholog în România a cunoscut o dinamică formidabilă în acești ani: de la cca. 500 de psihologi la 20.000.

Prin urmare, Colegiul Psihologilor a reușit să asigure cadrul normativ de exercitare a profesiei de psiholog, s-au elaborat acte normative care protejează exercitarea profesiei, a drepturilor și obligațiilor psihologilor.

În toți acești ani, conducerea Colegiului a avut în vedere cadrul instituțional, misiunea și responsabilitatea față de statul român în asigurarea unor servicii de calitate pentru cetățenii care apelează la serviciile psihologului” se arată într-o postare a reprezentanților Colegiului Psihologilor din România.

Cărți la reducere, cu ocazia Zilei Psihologului din România

De Ziua Psihologului, Editura Trei oferă 50% reducere pentru cărțile de psihologie și psihoterapie.

Promoția este valabilă pentru toți psihologii, psihoterapeuții și studenții la psihologie pe site-ul www.edituratrei.ro în ziua de 27 mai 2022.

Articolul precedentPreședintele PNL, în căutarea echipei câștigătoare: „Alegerile de astăzi sunt importante pentru noi”
Articolul următorEste oficial. Pachetul de legi privind securitatea națională va fi trimis în Parlament
Jurnalist full-time / Pesimist part-time