Sursa foto: edupedu.ro
Sursa foto: edupedu.ro

Olimpiada Națională de Limba Franceză a fost organizată în Craiova, iar elevii prezenți s-au plâns de frig, mizerie și băi nefuncționale.

Cu toate acestea, primăria consideră că vina o poartă organizatorul, respectiv Inspectoratul Școlar.

Paradoxal, reprezentanții ridică din umeri, precizând că nu au fost la curent cu problemele apărute în momentul în care elevii au fost cazați.

Olimpiada Națională de Limba Franceză a avut loc la Craiova, înainte de Sărbătorile Pascale

119 elevi au fost cazați într-un cămin nerenovat de la Colegiul Economic Gheorghe Chițu.

După examen, copiii s-au plâns, pentru jurnaliștii de la edupedu.ro, de condițiile mizere în care au locuit, de frig și de mizerie.

În băi era rugină, chiuvete defecte, iar apă caldă au avut doar câteva ore, și asta doar pentru că au făcut sesizări

Cu toate acestea, șeful Inspectoratului Școlar Județean Dolj, instituție responsabilă cu organizarea, este de părere că situația a fost una normală.

Condițiile de cazare n-au fost dezastruoase. Au fost punctuale, niște situații întâlnite”, a precizat acesta.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, acuză lipsa de comunicare cu Inspectoratul

Vasilescu a afirmat că situația ar fi putut fi evitată. Dacă i s-ar fi cerut, spune primarul, Primăria ar fi pus la dispoziție un autocar pentru transportul elevilor la un alt cămin, cu condiții mai bune.

De altfel, în toate intervențiile mele publice am spus că la Colegiul Chițu sunt necesare lucrări ample de reabilitare, atât la baza sportivă, cât și la clădiri, care nu pot fi inițiate repede, fiindcă trebuie să respectăm niște proceduri. Deci se cunoștea starea acestui colegiu. Doar trei internate din Craiova mai au nevoie de reparații capitale, iar Colegiul Chițu este unul dintre ele.

Înțelegem că decizia de a fi cazați în acel cămin a fost luată de IȘJ Dolj pe motiv că este mai aproape de sălile de clasă unde se ținea concursul școlar. Dacă am fi fost consultați, am fi putut pune la dispoziție un autocar pentru deplasarea elevilor, așa cum am făcut-o în nenumărate cazuri”, a scris primarul Craiovei, pe Facebook.

Articolul precedentNicolae Ciucă: România caută alternative la gazul rusesc
Articolul următorRomânia testează avioane care aduc precipitații
Jurnalist full-time / Pesimist part-time