Fostul ministru al Justiției Ana Birchall nu uită nicio clipă de Florin Iordache, care până la urmă i-a fost coleg de partid, dar a și deținut același portofoliu ca dumneaei, timp de o lună, între ianuarie – februarie 2017.
După cum se știe, Florin Iordache, care a rămas cu porecla „altă întrebare” din scurtul său mandat de ministru al Justiției, conduce din noiembrie 2020 Consiliul Legislativ, grație celor 168 de voturi date de parlamentarii PSD-Pro România-ALDE, dar și a celor 17 voturi din partea membrilor altor partide.
A fost o întreagă dezbatere la acea vreme, referitoare la cele 17 voturi, cert este că Iordache este aparent președinte pe viață. Însă Ana Birchall scrie că este extrem de simplu ca Iordache să își piardă funcția, care este asimilată celei de ministru, dacă se vrea. Cum? Tot prin vot!
„În caz că vă întrebați ce mai face Iordache alias „Altă Întrebare”!?
Atunci aflați că este bine mersi, fiind în continuare președintele Consiliului Legislativ, cu rang de ministru, deși Parlamentul poate oricând să îl revoce… dacă vrea! Vă și zâmbește frumos, deși sfidător, din poza oficială de pe site-ul Consiliului Legislativ! Apropos, câte luni au trecut de la alegeri când în campania electorală se declara și se promitea sus și tare că domnul Iordache va zbura din funcție imediat ce va exista o nouă majoritate???
Sunt curioasă câți din cei care l-au votat anul trecut președinte al Consiliului Legislativ (eu NU l-am votat) au știut că îl votează ministru… Da, conform prevederilor art.7 alin. 4 din LEGE nr.73 din 1993, cu modificările la zi, Iordache are rang de ministru deoarece funcția de președinte al Consiliului Legislativ este asimilată celei de ministru. Superb, nu??
P.S. Pentru cei care tot caută baza legală pentru revocarea lui Iordache îi invit să citeasca ce am scris anul trecut… este o consultanță juridică gratuită!
Soluția juridică pentru revocare: Iordache poate să fie foarte ușor revocat în virtutea acelui principiu de drept pe care noi îl învățăm la drept roman și anume „Actus primus, Actus contrarius”. Cine emite un act poate să-l și revoce. În secunda doi Parlamentul poate să se întrunească și poate să-l revoce pe domnul Iordache!”, scrie Ana Birchall.
Acum în vârstă de 60 de ani, Iordache a absolvit în 1985 Universitatea Craiova – Facultatea de Mecanică, pentru a fi inginer, iar în 2002 a făcut Facultatea de Drept în cadrul aceleiași unități de învățământ universitar și s-a transformat în jurist. Doi ani mai târziu, în 2004, a finalizat niște cursuri postuniversitare la Institutul Naţional de Administraţie, unde și-a dat și un masterat. În 2006, la 46 de ani, mai termină un master la Universitatea „Nicolae Titulescu”, Bucureşti, dar face și cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare.
Mergând probabil pe principiul „cât trăiești înveți”, Iordache continuă să se instruiască în următorii 2 ani: în 2007 termină un doctorat, „Relaţii economice internaţionale” , iar în 2008 mai face niște cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român. Este deputat din anul 2000, după ce anterior, timp de 4 ani, a fost viceprimar la Primăria Caracal. În 2000 a fost ales de altfel vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Olt (mai întâi PDSR apoi PSD), după ce între 1996 – 2000 a deținut funcția de preşedinte al Partidul Socialist – Organizaţia judeţeană Olt.