Nelu Tătaru și Ludovic Orban s-au întâlnit astăzi pentru prima dată în această formulă – ministru al Sănătății, premier. Ludovic Orban a declarat în fața presei că are totală încredere (și) în acest nou ministru, în condițiile în care „domnul Tătaru este deja în dispozitivul de luptă contra acestui virus de ceva vreme și are capacitatea de a lua cele mai bune decizii”.

Aparent, situația este sub control, iar noul ministru a schițat câteva linii de acțiune. „Focarul Suceava nu schimbă cu nimic atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucruri”, a promis Tătaru. Acesta s-a referit la procedurile din unitățile medicale, direcția urmărită fiind atât prevenția și tratarea pacienților confirmați cu coronavirus, dar și tratarea pacienților care nu au COVID-19.

Totodată, Nelu Tătaru a promis că va asigura necesarul de aparatură și echipamente de protecție, precum și numărul de teste necesar. „Personalul medical va avea prioritate, avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni și mai grele. Vom trece peste această perioadă și vom ieși mai întăriți”, crede Tătaru.

Articolul precedentNeu Tătaru, prezent la prima ședință de Guvern ca interimar la Sănătate
Articolul următorOperatorii serviciului telefonic TELVERDE Covid 19 va raspund de la Arena Nationala, unde Primaria Capitalei le-a alocat doua sali