Darius Valcov sanctionat

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat cu 1.000 de lei pe Darius Vâlcov, pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate în cazul unui protestatar căruia i-a publicat fişa medicală.

„Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de <sandilău> şi publicarea fişei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecţiune medicală necontagioasă şi prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în decizia Colegiului director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri în şedinţa de soluţionare a petiţiilor.

Consiliul a dispus aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale în valoare de 1.000 lei. „În individualizarea sancţiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părţii reclamate, dar şi de faptul că, ulterior partea reclamată a şters de pe contul de Facebook afirmaţiile discriminatorii”, se mai arată în comunicatul de presă al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, postat pe site. Darius Vâlcov a publicat în septembrie 2018 fişa medicală a lui Sandu Matei, protestatar #rezist. Ulterior, postarea a dispărut, Vâlcov scriind: „Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă”. Sandu Matei a anunţat atunci că-l va da în judecată pe consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Articolul precedentTudor Chirilă despre scandalul în care a fost implicat: „Injuriile și minciunile la adresa lui taică-miu au pus capac, nu m-am mai putut stăpâni și i-am tras două palme”
Articolul următorAlertă ANI: timp de mai mulți ani, un funcționar de la Poliția de Frontieră a încasat salarii de la un cabinet de psihologie, deși legea interzice acest lucru