Agenția Națională de Integritate face cunoscut că nu mai puțin de patru funcționari publici, printre care și unul cu statut special, au încălcat regimul privind incompatibilitatea. Funcționarul public cu statut special este chiar angajat al Poliției de Frontieră. Despre acest caz, inspectorii de integritate spun că, în ciuda interdicției legale, funcționarul din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Timișoara a desfășurat și alte activități remunerate, în afară de aceea de polițist.

Potrivit ANI, Mariana Cenea, funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Timișoara, s-a aflat în incompatibilitate încă din 2014. „Începând cu data de 11 iunie 2014 exercită simultan calitatea de funcționar public cu statut special (ofițer psiholog) și funcția de psiholog în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Firu Maria, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002”, se arată într-un comunicat.

Alte persoane care potrivit ANI au fost găsite în stare de incompatibilitate sunt un angajat în Ministerul Energiei, precum și funcționari ai unor primării din județele Vaslui, Dolj.

Dănuț Adrian Ciontea, funcționar public în cadrul Ministerului Energiei, fost funcționar public în cadrul Ministerului Economiei. În perioada 01 octombrie 2011 – 31 martie 2016 a exercitat simultan funcția publică în cadrul Ministerului Economiei și, ulterior, în cadrul Ministerului Energiei, simultan cu calitatea de membru în Consiliul de Administrație al unei societăți comerciale, funcție care are legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute, conform fișei postului. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Anișoara Silitra, secretar al comunei Lunca Banului, Județul Vaslui: În perioada 05 mai – 06 iunie 2016, pe durata desfășurării campaniei electorale pentru funcția de primar la alegerile locale organizate la data de 05 iunie 2016, nu și-a încetat raporturile de serviciu din funcția publică de conducere, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999.

Florin Constantin Niță, inspector în cadrul Primăriei comunei Afumați, Județul Dolj. În perioada 15 martie 2011 – 18 octombrie 2016 a exercitat funcția publică de inspector în cadrul Primăriei comunei Afumați, județul Dolj, desfășurând simultan activități în cadrul Niță Florin Constantin Persoană Fizică Autorizată, care sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fișei postului, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se detaliază în comunicat.

Articolul precedentDarius Vâlcov a fost sancționat pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitate
Articolul următorDecizie amânată în „Motorina” lui Blejnar