Cea care se prezintă pe Facebook ca „prima filială rurală din țară”, USR Zănești, județul Neamț, este istorie. Președintele filialei, Emil Constantin, a decis să își ia toți membrii și să plece la PNL. Motivarea e aceeași ca și în cazul altor demisionari ai USR: partidul este departe de ceea ce credeau ei.

Politica Altfel nu era deloc cea la care mă aşteptam. Regret să spun că am constatat că în USR democraţia şi spiritul de echipă au valoare doar de slogan. Uşor-uşor, USR Neamţ mi s-a arătat a fi mai degrabă o societate cu acţionar unic, în care nu conta decât ascultarea şi obedienţa. De aceea, oamenii pe care i-am adus alături s-au demotivat treptat şi s-au retras. Nu pot fi performant şi nu pot rămâne într-un partid în care diferenţa de opinie şi gândirea critică sunt sancţionate ca delicte”, a scris Emil Constantin pe pagina sa de socializare.

Informația a fost confirmată de USR, însă în detalii e toată povestea. Astfel, se susține că președintele USR Zănești era de fapt suspendat din cauza atitudinii față de colegi, dar și că filiala avea mult mai puțini oameni decât s-a vehiculat.

Știrea conform căreia organizația locală USR Zănești ar fi „trecut în bloc” la PNL nu este tocmai în acord cu realitatea. Factual, fostul președinte al filialei, domnul Emil Constantin, a fost suspendat din calitatea de membru USR pentru o perioadă de doi ani, pentru o atitudine necolegială continuă.

Ca urmare a acestei decizii, a anunțat că demisionează alături de toată organizația. Îi urăm succes în PNL lui Emil Constantin și sperăm că acolo se va comporta mai frumos față de colegi. Nu știm unde a ținut domnul Constantin membrii ascunși, dar în baza noastră de date nu am avut niciodată mai mult de 8 membri de la Zănești, nicidecum 30. Totodată, nu toți membrii organizației au demisionat, cum fals este prezentat în articol, ci deja se lucrează la reformarea echipei.

USR Neamț este deja în discuții cu cetățeni ai comunei Zănești și va reînființa cât de curând filiala locală”, au scris cei din USR Neamț pe Facebook.

Din partea PNL Neamț, numai de bine. Prim-vicepreşedintele PNL Piatra-Neamţ a arătat că nou veniții „nu au pretins și nu au negociat funcții, ci doar vor să își continue proiectul lor pentru Zănești”.

Consider că în orice partid trebuie să existe o democrație puternică. Încurajez membrii tuturor organizațiilor din toate partidele să îndrăznească să își susțină punctele de vedere. Sindromul patriarhului se poate vindeca, dar trebuie tratat cu hotărâre și perseverență”, a explicat Andrei Carabelea.

Articolul precedentOrban are un alt șef pentru Corpul de Control
Articolul următorAna Birchall confirmă zvonurile: și-a înaintat demisia din grupul PSD