DNA reacționează, după ce MAI și-a asumat „meritele” unei acțiuni

Între DNA și MAI pare să se fi stârnit un conflict fără precedent, după ce purtătoarea de cuvând a MAI, Monica Dajbog ar fi dat, într-o conferință de presă, detalii legate de o operațiune. În urma declarațiilor MAI, Direcția Națională Anticorupție s-a sesizat din oficiu, sugerând că meritele operațiunii le aparțin în totalitate, adăugând, de asemenea, că MAI-ul lui Marcel Vela nu ar avea niciun merit în desfășurarea acesteia.

Comunicatul cu privire la conflictul de imagine stârnit între DNA și MAI

„Cu referire la anumite informații vehiculate în mass media, susținute și de o declarație de presă publicată pe pagina de internet a MAI, privind anchete penale desfășurate de DNA, suntem în măsură să precizăm următoarele:

– Acțiunile operative ale Direcției Naționale Anticorupție sunt organizate și conduse numai de procurorii DNA, instituție de parchet independentă față de orice altă instituție sau autoritate publică.

– Acțiunile DNA sunt desfășurate în principal de către procurori împreună cu poliția judiciară a direcției și, când este nevoie, se apelează la sprijinul unor forțe polițienești din cadrul MAI, în conformitate cu legea.

– La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.

– Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie.

– În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare.

La acest moment sunt în desfășurare audieri la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA, unde au fost duse probe ridicate în urma perchezițiilor domiciliare.

DNA va oferi informații oficiale cu privire la încadrarea juridică și la starea de fapt, în cursul zilei de azi, în momentul în care situația judiciară o va permite, după aprobarea procurorului de caz”, se arată în comunicatul DNA.

Fișa postului: Spitalele vor ca asistentele să verifice prizele

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFișa postului: Spitalele vor ca asistentele să verifice prizele
Articolul următorCiolacu, de neclintit în legătură cu Victor Ponta
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.